POSETITE NAŠ PC ONLINE SHOP ... I ODABERITE NEŠTO ZA SEBE

Spoznajom da danas sve završavamo preko kompjutera i da je tehnika sastavni deo svakog segmenta života, sastavili smo ponudu koja se ne odbija.

Odlučili smo da svoj rad posvetimo svim kategorijama potencijalnih potrošača - za svakodnevne potrebe cele porodice, za profesionalce (programere, dizajnere, developere ...), za gamere. Za svakog po nešto.DOBRODOŠLI NA AT Group BLOG ...

NA OVOM BLOGU IMAĆETE PRILIKU VIDETI ...

PLANIRANJE

Ovde naučite da planirate poslovanje, budućnost, ulaganja, budžet i još mnogo toga ...

WICO SOFTVER

Kako Vam WICO može pomoći u poslovanju?! Pratite postove koji se tiču korišćenja WICO-a, svake nedelje dočekaće Vas novi tutorijal, sve dok se ne obradi svaki segment softvera ...

MARKETING STRATEGIJE

Nije jednostavno napraviti kvalitetan marketing plan. Za mikro i mala preduzeća to može biti pravi izazov, što zbog vrlo često, limitiranog budžeta, što zbog malog broja opcija. Srećom za Vas (a i za nas) istražujemo koje su to opcije besplatnog, kreativnog, povoljnog, a efikasnog marketinga ...
blog wico softver za knjigovodstvo


wico - probaj ...i koristi uvek!

Published by NaidaM, 04.02.2020.

wico software ukratko ...

WICO je potpuni i integrisani poslovni i knjigovodstveni informacioni sistem koji pruža računarsku podršku vođenja poslovanja i poslovnih knjiga. Podjednako obuhvata, podržava i prati knjigovodstvene, komercijalne i upravljačke funkcije. Može se koristiti za vođenje ili praćenje poslovanja neograničenog broja preduzeća ili organizacija, na pojedinačnim računarima ili u velikim mrežama računara, te preko više sistema SQL baza podataka. 

Ovde se, za početno upoznavanje, navode osnovne odredbe i osobine WICO programskih rešenja. WICO je snažan i sveobuhvatan sistem sa brojnim funkcijama i opcijama koje omogućavaju visok nivo automatizacije u praćenju poslovanja što rezultuje značajnim uštedama u trudu i vremenu. Istovremeno, zahvaljujući samom Windows okruženju, transparentnoj integraciji sa MS OFFICE programima, pozornosti posvećene dizajnu programa, opremljenosti programskog paketa mnoštvom pomoćnih informacija, uvaženim iskustvima i preporukama brojnih korisnika u skoro petnaestogodišnjem periodu, WICO je izuzetno otvoren i proveren programski paket jednostavan za korišćenje. WICO je istovremeno modularno i visoko integrisano programsko rešenje. Modularan je jer je sačinjen od više programskih delova koji se mogu zasebno kupiti i koristiti:

- finansijsko poslovanje

- skladišno, robno-materijalno, komercijalno poslovanje i PDV

- obračun plata i doprinosa

- knjigovodstvo imovine

- blagajničko poslovanje

modularnost i integrisanost u jednom softveru ...

Gornji programski moduli zaista su zaokružene logičke celine koje prate i u potpunosti “pokrivaju” određeno područje i aspekt poslovanja, dakle, ne niz automatizovanih progamskih funkcija (primera radi, odvojeno glavna knjiga, salda-konti, ulazni i izlazni računi, itd.) koje se međusobno “povezuju”, a koje treba sve pojedinačno i kumulativno kupiti da bi se dobila puna funkcionalnost.

Integrisanost WICO-a, s druge strane, ogleda se u međusobnoj povezanosti gornjih programskih modula, kroz međusobno deljenje i razmenu podataka i u njihovoj standardizovanoj izvedbi i korisničkom interfejsu. Povezanost programskih delova izvedena je tako da je ukupno rešenje prilagodljivo različitim organizacionim, kadrovskim i drugim praktičnim uslovima implementacije u različitim sredinama, dakle, na način da se razne automatike razmene podataka u manjoj ili većoj meri regulišu postavljanjem parametara načina rada programskog sistema, te kroz detaljan sistem ovlašćenja pojedinačnih korisnika na nekoj instalaciji.

kAKO VAM KREATIVNOST U REKLAMIRANJU DONOSI PROFIT!?


Širom hemisfere, od skoro je počeo da se upotrebljava i da ima svoju definiciju izraz "creative advertising". Zvuči zabavno i jeste zabavno. U okviru onoga što nudite/prodajete važno je da pronađete tračak luckastog, blesavog, originalnog, dvosmislenog, što može biti ključna prepoznatljivost brenda/proizvoda zauvek. Ako jednom uradite taj "bum", to remek delo bilo da je statična reklama, džingl, spot, biće reklama u koju uložite jednom (vreme, novac, ljudske resurse, kreativnost, inspiraciju), a ona kasnije sama radi za Vas, jer je ljudi nikad neće zaboraviti i psihologijom dobre reklame, uvek će se vraćati i ostati verni brendu.

Daću primer takve reklame. Skoro pa ne postoji osoba koja na samu pomisao na čokoladicu snickers ne kaže "kad si gladan nisi svoj" uz blagi osmeh i podsećanje na spot u kojem Mr. Bean smotano propada kroz neki krov, pojede snickers i pretvara se u samuraja. Reklama je prepoznatljiva, pravi je "bum". Sigurna sam da je neretko baš podsećanje na ovu reklamu podsvesno podstaklo kupca/korisnika da kupi ovaj proizvod. Na sličan način kreativna i domišljata reklama, prepozntaljiv moto i light-motiv može obeležiti i Vaš brend/proizvod.

Razmislite o ovome. Ulaganje u kreativnu reklamu je put ka napretku. Angažujte mlade, kreativne stručnjake da osmisle kako izmamiti pozitivan feedback kod potencijalnih korisnika i pretvoriti ih iz potencijalnih u stvarne. Da pređu iz stvarnih u stalne, e to je već Vaš deo posla. :)


Published by NaidaM, 14.01.2020.

kreativni marketing creative advertising

Robno-materijalno poslovanje

KREIRANJE DOKUMENTA U ROBNO-MATERIJALNOM POSLOVANJU

Sa glavnog izbornika biramo Robno-materijalno poslovanje.
Kada se otvori prozor Dokumenti u izradi biramo ikonu žuta fascikla.
Otvara se prozor Kreiranje novog dokumenta.
Na padajućem meniju biramo skladište, vrstu dokumenta, automatski se kreira broj i program nudi današnji datum.
Unosi se Kupac ili Dobavljač i ostali podaci: Datum fakturisanja, datum isporuke, valuta plaćanja...


Published by JasnaC, 24.12.2019.

wico robno materijalno poslovanje

SOFTWARE - PROGRAMSKA APLIKACIJA

Modul Wico programske aplikacije - robno materijalno poslovanje - obezbedjuje korisniku:
- unos kalkulacije (uvozna ili domaća, proizvodnja),
- izrada računa odnosno razduženja (izvozni, domaći, radnih naloga, POS računa),
- promena cena
- prenos robe medju skladištima
- popis robe i materijala kroz inventurne liste
- prelaz u novi obračunski period.

Takodje možemo iz programa raditi export podataka i prenositi na neku udaljenu lokaciju, to jest import podataka sa neke lokacije na naš računar.

Nakon zaključivanja dokumenata spremni smo izvući razne izveštaje:
- zalihe na skladištu ili zaliha na svim skladištima,
- skladišne kartice za artikle
- trgovačke knjige
- knjiga ulaznih faktura
- knjiga izlaznih faktura
- rekapitulacija po dokumentima i po artiklima, ili po partnerima, gde se vide razlike u ceni


Published by JasnaC, 25.11.2019.